Sunday, October 20, 2013

All Time Favourites

Before we moved to the United States, some two years ago, I compiled a list of my all time favourite American things. My blog was still mostly in Finnish then, but here's the complete list of those posts again.

Can't say my fave things have changed much, can I...


Kaikkien aikojen Amerikan suosikkini on Jackie O. alias Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis

Salamurhatun presidentin John F. Kennedyn vaimo Jackie (1929-1994) tunnetaan tyyli-ikonina sekä rohkeana ja sofistikoituneena naisena, jonka elämää varjosti "Kennedyjen kirous". 

On sanottu, ettei "kukaan nainen ollut hänen veroisensa yksilöllisyydessä, ettei kenelläkään ollut sellaista tyylin ja kauneuden tajua, ja että hänen elämänvalintansa tekivät hänestä kerrassaan ainutlaatuisen historiallisen henkilön."
Starbucks ei ole vain kahvimerkki tai kahvilaketju, se on ilmiömäinen brändi. Kahviloita on noin 17 000 ympäri maailmaa, Washingtonissa lähes joka kadunkulmassa. Ensimmäinen liike avattiin vuonna 1971.

Kanadalaisen toimittajan Naomi Kleinin kirja No Logo (2000) nimesi Starbucksin yhdeksi maailman brändiöykkärisuperpahiksista. 
Kaikkien aikojen Amerikan suosikit -sarjassani kolmossijalle pääsee The Max Factor Beauty Museum. Museo sijaitsee vuonna 1935 perustetun Max Factor -kauneussalongin tiloissa, Hollywoodissa.Heywood (Woody) Allen is my All Time American Favourite number 4. Great great comedian whom I felt in love with at the age of 9.

Noin 9-vuotiaana näin elokuvan Sleeper (1973). Se oli rakkautta ensi katsomalla.

Rockefeller Center on suosikkini New Yorkin rakennuksista. Se sijaitsee rakastamallani 5th Avenuella ja symboloi amerikkalaista unelmaa.

Rockefellerit olivat viime vuosisadan vaihteen teollisuus- ja rahoitusalan pamppuja ja vaikuttivat monien New Yorkin pilvenpiirtäjien ja tunnettujen kiinteistöjen taustavoimina.

All Time American Favourites number 6, and these fashion blogists agree: 


Madonna Louise Ciccone on aina ollut THE suosikkini! Ja kuuluu tietysti myös kaikkien aikojen jenkkisuosikit-listalle. Ilot ja surut on jaettu runsas pari vuosikymmentä...

...mutta livenä tiemme kohtasivat eka kerran vasta Helsingissä 6.8.2009.


All Time American Favourites Series continues...

Breakfast at Tiffany's... (Ihana ihana traileri!) 

Oih ja voih, kaikkien aikojen Amerikka-suosikkini numero 8 on Tiffany & Co., josta Holly Golightlyn tavoin haaveilen joskus ostavani jotakin...

Jelly Beanseja valmistaa Jelly Belly -niminen yritys, ja niitä on kai valmistettu jo sisällissodan aikana... 

Ekat kahdeksan makua olivat: Very Cherry, Lemon, Cream Soda, Tangerine, Green Apple, Root Beer, Grape ja Licorice.
10. Tennessee Williams

Kymmenennen sijan ottaa näytelmäkirjailija Tennessee Williams.

Oma suosikkini Williamsin teoksista on Lasinen eläintarha (1944), ja erityisesti kohtaus, jossa Tom Wingfield, sisarensa Laura ja jäääätävä äitinsä Amanda nauttivat aamiaista... Ah!

No comments:

Post a Comment