Thursday, November 17, 2011

Valkotakkiset kehiin

Flunssani on kestänyt noin viikon ja on saamassa kuin saamassakin minusta yliotteen. Niinpä soitin lekurille. Meillä on tässä maassa huippuvakuutukset toki ja "omalääkäri", jota emme tosin ole koskaan tavanneet, koska se kerta, kun viimeksi olin sairas sattui viikonlopulle ja kas, viikonloppuna ei omalääkäri ollut töissä. Nyt on arki, joten...

... soitin omalääkäriltä aikaa. Ja pääsin linjoille kellumaan:

1. Hi, tämä on (yksityinen) Washington Hospital Center. Jos kyse on hätätapauksesta, lyö luuri kiinni ja soita 911.

2. Fax-numeromme on: 202 877 8288

3. Kuuntele tarkasti, koska palveluoptiomme ovat muuttuneet: jos sinulla on apteekkiasiaa, paina 1, jos haluat hoitoonmääräyksen, paina 2, jos haluat puhua toimistoomme, paina 3. Kaikissa muissa asioissa, odota linjalla niin palvelemme sinua hetken kuluttua. Puhelu saatetaan äänittää palvelun laadun turvaamiseksi.
 *iloista musiikkia*

4. Äänite: Tiesitkö, että Washington Hospital Center valittiin jälleen viime vuonna yhdeksi maan parhaista sairaaloista, jos haluat varata ajan jollekin osaavista lääkäreistämme, soita (numero, johon soitin).
*iloista musiikkia*

5. Äänite: Jos olet flunssassa, älä tule sairaalaan, myös alle 14-vuotiaat eivät saa vierailla sairaalassa. Paras tapa suojautua flunssalta on rokote, ota se tänään.

*iloista musiikkia*

6. Ihmisääni: Kuinka voin auttaa? Ymm-hy, ymm-hy, Dr Bluhmilla ei ole enää aikoja. Onko tällä kiire? Yymm-hh, siinä tapauksessa teidän pitää soittaa sinä päivänä, kun haluatte kiireajan, kello 8.30 aamulla. Jos soitatte huomenna kello 8.30, voitte saada kiireajan.

Ajatuksiani:
Huomenna soitan, mutta ensi kerralla soittelenkin sitten terveenä, koska silloin voin varata ajan mihin vuorokauden aikaan vain. Sitten vain toivon, että jotain kremppaa ilmestyy lääkäriaikaan mennessä. Aika harvoin tässä onneksi sairastellaan ja tulee mieleen, että taitavat mennä kalliit vakuutusmaksut tässä kyllä vääähän hukkaan... kun näinkin vaikeaa on päästä yksityiselle hakemaan ne damn antibiootit.

Sitä sairaaloiden ja lääkärikeskusten viestintäpalkintogaalaa odotellessa... Voe jesses!

No comments:

Post a Comment