Friday, August 26, 2011

Kurkku-katkarapusalaatti

I got this cucumber-shrimp salad recipe from my dear friend Helena. I made this salad yesterday and it reminded me of her and our wonderful mothers+children (she has 3!) Saturday day+night visits to each other's houses over the years. Immeasurably fond memories!

And this is by far not the only recipe I have got from Helena. I couldn't even make decent coffee before she shared her tricks with me. I miss her...




Kurkku-katkarapusalaatti

1 kurkku/cucumber
1-2 avocadoa/avocados
200g katkarapuja/shrimps
½ sitruunan mehu/lemon's juice
½ tl sitruunan kuorta hienona raasteena/lemon peel
nippu ruohosipulia/chive
suolaa/salt
mustapippuria/black pepper

Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi sisus. Kuutioi. Yhdistä kurkku, avokado ja ravut. Pese sitruuna hyvin ja raasta hieman kuorta. Lisää puolen sitruunan mehu ja  kuoriraastetta salaattiin. Saksi ruohosipuli silpuksi. Lisää salaattiin. Mausta salaatti suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin verran ennen tarjoilua.

No comments:

Post a Comment