Monday, February 28, 2011

Apua, elämäni on elokuvatonta!

Eilen jaettiin Oscarit ja minä pääsin kerrankin seuraamaan tapahtumaa ihan ihmisten aikoihin. Parhaan naispääosan Oscarin nappasi Natalie Portman elokuvasta Black Swan. Joka elokuva on minunkin näh-tä-vä!

Tajusin tyrmistyksekseni, että Toy Story 3 on ainoa, jonka olen ehdokkaista nähnyt... (Social Networkia sain sentään vähän silmäiltyä lentomatkalla), eli melko säälittäväksi on elämä mennyt.

Tämän elokuvan estetiikka puhuttelee minua, entistä balettitanssijaa... ks. TRAILERI
The Best Motion Picture tänä vuonna oli Kuninkaan puhe, josta Colin Firth pokkasi parhaan miespääosan pystin, ja jonka käsikirjoitus ja ohjaaja Tom Hooper lisäksi palkittiin Oscarein. SeKIN on vielä näkemäti...
Vuoden paras elokuva -tittelin saa elokuva, jonka akatemian jäsenet äänestävät 'parhaaksi elokuvaksi' ilman sen enempiä perusteluja. Viime vuosina akatemia on valinnut sävyltään kovin tummia voittajia - tämänkertainen feelgood-valinta on enemmän old-school.

Ulkomaisen elokuvan Oscar meni tanskalaiselle elokuvalle Kosto. Sen olen sentään nähnyt, onneksi!

Muuten: nykyisen "hesarini" Washington Postin verkosta löydät täydellisen Oscar-sivuston red-carpet-kuvineen sekä kaikki asiaankuuluvat trailerit.

No comments:

Post a Comment